Ya Allah, sesungguhnya tetapkan yang terbaik untuk Syaz dan Paah. Lindungi mereka dan berkati hidup mereka di samping orang yg tersayang. Kurniakan mereka jodoh yang baik, kesihatan yg baik dan segalanya yg terbaik . begitu juga untuk diriku. Amin..

Motivasi diri.

Jadilah diri sendiri, jangan jadi seperti mana orang yang lain mahukan!:)

Murah, murah, murah! Tawaran hebat! Sementara stok masih ada. KLIK SAHAJA, MUDAH KAN?

Si Cantik dan Si Kacak kami :)

7 Mar 2013

Ulasan Novel Awak Suka Saya Tak ? karya Melur Jelita.Assalamualaikum. Alhamdulillah, dan masuk 7 March dah kan ? Ya Allah, cepatnya masa berlalu. Ha, apa khabar semua ? Sihat? Good-good but don't forget to PRAY FOR LAHAD DATU! Jum kita tengok ulasan novel Awak Suka Saya Tak?


Meh baca sinopsis dulu akak-akak , adik-adik , abang-abang? Ade keeww?

Kisah kasih sayang di antara Hilman Yong kacukan Korea - American - Cina dan Intan Zulaikha. Mereka sangat berbeza tetapi kerana perbezaan itulah mereka berjodoh. Malangnya, kesampaiankah jodoh mereka apabila Hilman Yong seorang yang baru mengenali Islam lebih mencintai Islam dari Intan Zulaikha yang sememangnya dilahirkan Islam dari keturunan lagi berselisih faham kerana ego seorang Intan.

Muncul pula Damien Yong yang sentiasa menyesakkan dada Intan Zulaikha dengan aksinya yang daring, sexy, nakal dan menggoda. Intan terpaksa bersabar dengan Damien semata-mata untuk mendapatkan semula Hilmannya…seorang hamba Allah yang penuh kesabaran dan kesopanan.

Hilmanku…sifuku…kekasihku…Kembalilah…

" Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walau pun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini…"
Hilman Yong

" Don’t worry, I won’t kiss you. Saya tak cium sembarangan gadis. Saya tak ada selera dengan gadis biadab dan sombong seperti awak. Cik Zulaikha….saya nampak kehampaan di wajah awak. You really want me to kiss you. I can feel it. I can see it. From your eyes… your lips. Tetapi seperti saya cakap tadi, saya tak selera dengan orang biadab. Ciuman saya tidak semurah itu. Hanya untuk gadis yang bertuah dan terpilih saja." 
Damien Yong

" Saya akui saya gembira bersama Mr Damien..saya tak boleh menyembunyikan perasaan saya……tetapi perasaan saya terhadap Mr Damien sepertimana kita bersentuhan di malam itu. Boleh saling melihat, saling bersentuh, saling bercium…..tetapi hanya di dinding kaca….ada batas dan sekatan. Yang tidak boleh dipecahkan……walau cuba dipecahkan…pasti kita akan cedera..ditusuk atau dihiris . Itulah Islam. Yang menjaga maruah dan kesucian sesuatu hubungan. Hanya hubungan halal yang boleh melenyapkannya." 
Intan Zulaikha


Okey, begitulah sinopsisnya. 

Ulasannya - First time Pa'ah baca novel ni memang best. Walaupun novel ni tebal tapi perasaan melonjak-lonjak dalam diri ni pun menebal juga. Betul tak tipu ni! 

Bahasa yang digunakan pun agak cool dan santai. Senang nak faham. Tak berbelit-belit apatah lagi meleret-leret. 

Watak Hilman Yong ni boleh dikatakan calon idaman Malayalah. Perfect habis! Dengan kaya, pandai menunggang kuda dan yang paling penting pandai pasal ilmu agama. Hai, perempuan mana yang tak nak lelaki yang pandai ilmu agama? Semua perempuan nakkan lelaki yang dapat membimbing mereka ke Jannahkan? *tak ada kena mengena dengan novel ni.

Watak Intan ni dia lebih gila-gila sikit. Takut dengan kuda, suka pandang rendah dekat orang yang mualaf. Dia fikir lelaki Cina yang masuk Islam semuanya sebab nak kahwin dengan perempuan Muslim je. Haaa, sekali dah kenal baru tahu langit tinggi ke rendah. Jatuh cinta terus!

Memang tak dinafikan, kita rasa pelik sikit. Wujud ke lelaki macam Hilman Yong ni ? Haaaa, tulah fungsinya baca novel. Untuk release tension! Janganlah serius sangat. Kata tak logik ah cerita ni. Tipu lah apa lah. Baca dulu baru buat penilaian ya. Semua nak lelaki macam ni kan ? Siapa tak nak ? Eleh, tipu lah tuuuuu! Haha. 

Ha jangan lupa dapatkannya di pasaran tau! Terfikir-fikir, kalaulah novel ni diadaptasi...Siapakah yang akan jadi Hilman Yong tu ya.. Wahhhh best !

Tak sabar nak beli I Love you, Stupid! Hei , I know lah dah lama keluar tapi duit tak masuk lagi. Tengah menggangur ni ha...

Cinta Bersaiz XXL dalam proses printing! Tak sabar nak beli.

Selamat membaca dan selamat membeli ya :)

Salam Sayang, 


Pa'ah Mohd Isdris ~

No comments:

In LOVE